Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cele mai bune fotografii din 2009. Premiul World Press Photo, câştigat de un italian

Cele mai bune fotografii din 2009. Premiul World Press Photo, câştigat de un italian

Cele mai bune fotografii din 2009. Premiul World Press Photo, câştigat de un italian
Sursa foto: fotografii
15 Feb 2010   •   12:40

Cele mai bune fotografii de presă ale anului 2009 au fost premiate în cadrul concursului ?World Press Photo?. Fotografia câştigătoare a fost realizată de italianul Pietro Masturzo şi prezintă o femeie în timpul revoltelor din Iran, informează AFP.

Imaginea alb-negru a fost utilizată pentru a ilustra un articol referitor la modul în care iranienii au protestat faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale din 12 iunie. ?Fotografia emoţionează atât la nivel vizual, dar şi sufletesc?, a declarat Ayperi Karabuda Ecer, membru al juriului.

?Fotografia exprimă tensiunea evenimentelor şi îi face pe privitori să-şi pună întrebări referitoare la ceea ce se întâmplă cu adevărat în acele locuri?, a adăugat Kate Edwards.
ACEASTA ESTE FOTOGRAFIA CÂŞTIGĂTOARE:


Pietro Masturzo, în vârstă de 29 de ani, lucrează de mai puţin de 3 ani ca fotograf profesionist. La data de 2 mai, acesta va primi 10.000 de euro, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Amsterdam. Printre câştigători s-au numărat şi Astrada, Laban-Mattei şi Abed, fotografi ai agenţiei AFP.

În conscursul World Press Photo au fost înscrise 101,960 de poze realizate de 5,847 de fotografi profesionişti din 23 de ţări.

Pentru a viziona toate fotografiile câştigătoare, accesaţi worldpressphoto.org.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fotografie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close