Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cercul Abstract - atelier mobil de pictură

Cercul Abstract - atelier mobil de pictură

Cercul Abstract - atelier mobil de pictură
18 Iul 2014   •   17:24

Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 prezintă “Cercul Abstract” – un atelier mobil de pictură iniţiat de Ana Maria Micu şi Cătălin Petrişor, coordonat de Cătălin Davidescu. Proiectul se desfăşoară între 22 şi 29 iulie 2014, în diferite zone din Microcentrul cultural 1 (Brestei), cu un program zilnic între orele 8-11 şi 17-20. În ziua de marţi, 22 iulie, el va fi ţinut pe strada Brestei la nr. 194. Locaţiile ulterioare vor fi stabilite spontan, indicaţii în privinţa lor putând fi aflate la numărul de telefon 0720038766.

Cătălin Petrişor lucrează la o serie de picturi în care vrea să asocieze curentele de artă abstractă cu motivele ornamentale geometrice folosite la gardurile şi gratiile din fier forjat ce pot fi observate în mediul urban. În acest context el a ajuns să identifice necesitatea practicării unei picturi în aer liber, în faţa modelului ales, pentru ca actul performativ şi contactul direct cu realitatea să devină componente definitorii ale lucrărilor.
Petrişor îşi va instala un şevalet şi va lucra în locuri care îi vor oferi modele care să-l inspire, iar activitatea sa va fi documentată de către Ana Maria Micu. Ambii artişti vor fi disponibili pentru discuţii legate de descrierea acţiunii lor şi vor încuraja trecătorii să încerce şi ei amestecul culorilor şi aplicarea lor pe pânză.

Materialul documentar colectat urmează să fie folosit la crearea unei lucrări de artă video a cărei proiecţie va fi instalată în următorul proiect al artiştilor - expoziţia de finisaj al unei rezidenţe oferite în perioada 1 august- 5 septembrie 2014 de către MyArt Viena (www.myart-flener.at) cu sprjinul Austrom/ Österreichisch-Rumänische Gesellschaft.

Ana Maria Micu şi Cătălin Petrişor sunt doi artişti vizuali care locuiesc în Craiova. Ei au absolvit în 2004 programul de Master al Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca.

Ana Maria Micu (n. 1979) practică pictură și desen. În 2012 a avut expoziţia personală “Tender Heart, Keep Still!” la galeria C-Space din Beijing. În acelaşi an, împreună cu Petrişor, au prezentat “A Conscious Choice For Temporary Blindness” la Mind Set Art Center în Taipei. În 2010 o lucrare de-a sa a fost inclusă în “Tales of the Unexpected”, curatoriat de Maria Rus Bojan şi Radek Váňa la Dek 22 în Rotterdam. Lista completă a proiectelor la care a participat şi lucrările sale pot fi consultate la adresa www.anamariamicu.com.
Cătălin Petrişor (n. 1978) practică pictură, video, desen, fotografie, instalaţie şi intervenţie în spaţiul public. Anul trecut a fost selectat finalist pentru Celeste Prize. Ultima sa expoziţie personală a fost “The Distance Itself”, fiind a treia colaborare cu galeria C-Space din Beijing. În 2012 a expus proiectul “Geometry of Human Nature”, curatoriat de Maria Rus Bojan la Galerie Dix9 din Paris. Portofoliul său poate fi accesat la adresa www.catalinpetrisor.com.

Cătălin Davidescu lucrează ca expert al Ministerului Culturii în arta modernă și contemporană românească. Este istoric si critic de artă, curator a numeroase proiecte atât în spații muzeale, cât și în zone neconvenționale.  

×
Subiecte în articol: pictura arta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close