Antena 3 CNN Actualitate Cultură Colea Răutu va fi înmormântat vineri la cimitirul Bellu

Colea Răutu va fi înmormântat vineri la cimitirul Bellu

Colea Răutu va fi înmormântat vineri la cimitirul Bellu
14 Mai 2008   •   13:03

Celebrul actor de film şi teatru Colea Răutu s-a stins din viaţă la Spitalul Municipal din Bucureşti, marţi, în jurul orei 18:00, la vârsta de 95 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus joi, la 12:30, la capela cimitirului Bellu din Capitală, în timp ce înmormântarea va avea loc o zi mai târziu, la ora 12:30.

Colea Răutu şi-a închinat întreaga viaţă scenei, deşi a vrut iniţial să se facă fotbalist, şi a interpretat aproximativ 75 de roluri în filme memorabile. A interpretat roluri negative ce au depăşit ca dăruire şi talent rolurile principale, iar despre rolul Spânul, din ?Toate pânzele sus!?, a spus că a fost cel mai solicitant din cariera lui.

A murit actorul Colea Răutu


Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a spus că moartea actorului reprezintă ?o pierdere semnificativă pentru scena românească?. De asemenea, regizorul Sergiu Nicolaescu a spus că, după moartea lui Amza Pellea, dispariţia lui Răutu este cea mai mare pierdere pentru el. ?Sunt pierderi ireparabile. Nu-i vom mai vedea niciodată pe aceşti oameni?, a spus regizorul.

Colea Răutu - Coşarul


Foto: Cronica Română

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close