Colea Răutu va fi înmormântat vineri la cimitirul Bellu

14 Mai 2008   •   13:03
Colea Răutu va fi înmormântat vineri la cimitirul Bellu
Celebrul actor de film şi teatru Colea Răutu s-a stins din viaţă la Spitalul Municipal din Bucureşti, marţi, în jurul orei 18:00, la vârsta de 95 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus joi, la 12:30, la capela cimitirului Bellu din Capitală, în timp ce înmormântarea va avea loc o zi mai târziu, la ora 12:30.

Colea Răutu şi-a închinat întreaga viaţă scenei, deşi a vrut iniţial să se facă fotbalist, şi a interpretat aproximativ 75 de roluri în filme memorabile. A interpretat roluri negative ce au depăşit ca dăruire şi talent rolurile principale, iar despre rolul Spânul, din ?Toate pânzele sus!?, a spus că a fost cel mai solicitant din cariera lui.

A murit actorul Colea Răutu


Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a spus că moartea actorului reprezintă ?o pierdere semnificativă pentru scena românească?. De asemenea, regizorul Sergiu Nicolaescu a spus că, după moartea lui Amza Pellea, dispariţia lui Răutu este cea mai mare pierdere pentru el. ?Sunt pierderi ireparabile. Nu-i vom mai vedea niciodată pe aceşti oameni?, a spus regizorul.

Colea Răutu - Coşarul


Foto: Cronica Română

Antena3.ro

x close