Antena 3 CNN Actualitate Cultură Colecţia Farnesina la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Colecţia Farnesina la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Colecţia Farnesina la Muzeul Brukenthal din Sibiu
27 Sep 2007   •   16:34

Una dintre cele mai prestigioase expoziţii de artă italiană contemporană va fi inaugurată, vineri, de ambasadorul Italiei în ţara noastră, Daniele Mancini, la Muzeul Brukenthal din Sibiu. Potrivit unui comunicat transmis joi de Ambasada Italiei la Bucureşti, operele prezentate aparţin celor mai importanţi artişti italieni din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea şi fac parte din Colecţia Palatului Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe italian. Expoziţia itinerantă cuprinde o sută de opere care, prin varietatea tehnicilor expresive şi prin bogăţia surselor de inspiraţie a artiştilor, compun o imagine coerentă şi documentată a unui moment artistic deosebit de fecund al culturii italiene. “Colecţia Farnesina” a devenit simbolul unei Italii dinamice şi mature, o oglindă a modului nou de a concepe şi de a exporta cultura.

Această expoziţie, provine din “încăperile” diplomaţiei italiene şi se înscrie într-un vast calendar de evenimente italiene importante la Sibiu - capitală culturală europeană în 2007.

Potrivit Ambasadei Italiei, “expoziţia Colecţiei Farnesina este prezentată în ţările de importanţă prioritară în promovarea culturii italiene, cum este cazul României, ţară de care ne leagă o tradiţie antică bazată pe latinitate şi care capătă astăzi, în lumina extraordinarelor relaţii bilaterale, o semnificaţie actuală şi, în egală măsură, importantă”.

Expoziţia va rămâne deschisă la Sibiu până pe 21 octombrie, iar din 7 noiembrie colecţia va fi găzduită de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

Rompres

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close