Antena 3 CNN Actualitate Cultură Concert în aer liber al Operei Naţionale Bucureşti

Concert în aer liber al Operei Naţionale Bucureşti

Concert în aer liber al Operei Naţionale Bucureşti
21 Aug 2007   •   12:48

Opera Naţională din Bucureşti invită toţi melomanii, sâmbătă, la un concert extraordinar în aer liber, intitulat ?Promenada Operei?.
Evenimentul se va desfăşura pe esplanada din faţa clădirii ONB, spre bd. Mihail Kogălniceanu, începând cu ora 21.00. Concertul este finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor şi promovează, de fapt, spectacolul ?Viva Opera?, pe care ONB îl va susţine, în octombrie, la Sibiu, în cadrul ?Galei de Operă?.

Ministrul culturii şi cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat că spectacolul organizat la Bucureşti pentru capitala culturală este o premieră pentru colectivul ONB şi că programul concertului este unul excepţional. Se vor cânta arii din Tosca, Faust, La Traviata, Carmen, Trubadurul şi din multe alte opere celebre. Sunt aşteptaţi peste 2000 de spectatori. ?Promenada Operei? va etala o serie de solişti ai Operei Naţionale, sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Îşi vor da concursul Oana Andra, Dorina Cheşei, Mariana Colpoş, Felicia Filip, Sorina Munteanu, Mihaela Stanciu, Ecaterina Ţuţu, Iordache Basalic, Pompeiu Hărăşteanu, Ştefan Ignat, Ionuţ Pascu, dar şi corul Operei şi orchestra teatrului. Publicul va avea posibilitatea de a asista la un regal liric ce va cuprinde creaţii ale unor compozitori celebri, precum Verdi, Mozart, Bellini şi Puccini.

Organizatorii promit un maraton muzical şi la Sibiu, unde ONB va susţine, în perioada 15-21 octombrie, un concert în cadrul ''Galei de Operă''. Acest eveniment va găzdui spectacole ale Operei de Stat din Viena şi ale Academiei Baroce Europene din Ambronay.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close