Antena 3 CNN Actualitate Cultură Concurs cu scântei pentru funcţia de director general al RomâniaFilm

Concurs cu scântei pentru funcţia de director general al RomâniaFilm

Concurs cu scântei pentru funcţia de director general al RomâniaFilm
04 Dec 2007   •   09:40

Un adevărat scandal s-a dezlănţuit între Sindicatul Liber RomâniaFilm şi conducerea Ministerului Culturii şi Cultelor, după ce câştigător al concursului pentru funcţia de director general al RomâniaFilm a ieşit Maxim Meca. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, Sindicatul Liber RomâniaFilm va contesta rezultatul, pe motiv că acest concurs ?nu poate fi valid, întrucât postul în referinţă face obiectul unui litigiu aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti?, proces declanşat de fostul director general, Mihail Ţintea. Mai mult, Maria Bikfalvi, preşedintele sindicatului, precizează că trebuia să participe cel puţin doi candidaţi la examenul pentru ocuparea acestui post, şi nu unul singur, aşa cum s-a întâmplat de această dată. Un alt element contestat este şi data data afişării rezultatului. Câştigătorul concursului a fost anunţat la data de 27.11.2007 şi nu la data de 22.11.2007, aşa cum prevedea calendarul concursului. În consecinţă, sindicaliştii cer Ministerului Culturii anularea concursului.

Răspunsul Ministerului Culturii a fost scurt şi cuprinzător. Sindicatul Liber RomâniaFilm nu poate contesta legitim concursul. Singurul care ar putea face acest lucru este Henter Bela, membru al Sindicatului, a cărui candidatură a fost respinsă. Henter Bela nu îndeplinea condiţiile impuse de regulamentul consursului, a declarat Demeter Andras, secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor se loveşte însă de ?managemenetul defectuos? în ceea ce priveşte patrimoniul cinematografic. Preşedintele Sindicatului Liber RomâniaFilm l-a acuzat pe ministrul Culturii că urmăreşte lichidarea cinematografelor de stat. ?Nu ştiu de ce ministrul Iorgulescu urăşte atât de mult cinematografia?! Îl interesează să ne falimenteze cât mai repede şi vrea să pună la conducerea RADEF un om care să le facă toate jocurile?, a declarat Maria Bikfalvi pentru Jurnalul Naţional.

Antena3.ro

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close