Antena 3 CNN Actualitate Cultură Conferinţă despre moarte la Alba Iulia

Conferinţă despre moarte la Alba Iulia

Conferinţă despre moarte la Alba Iulia
07 Sep 2008   •   19:07

Conferinţa, sugestiv intitulată "Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI", a început vineri şi s-a terminat duminică seara, timp în care au fost dezbătute subiecte importante din Romania, cum ar fi eutanasierea, incinerarea sau îngrijirea paleativă (tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru scurt timp, dar fără a suprima cauza bolii).

Cercetători, medici, antropologi, filosofi sau preoţi din România, Anglia, Italia, Olanda, Polonia şi Cehia au fost prezenţi la Alba Iulia la conferinţa care s-a desfăşurat la Muzeul Naţional al Unirii din municipiu. Experţi precum Glennys Howarth şi Tony Walter, de la Universitatea Bath (Marea Britanie), Marina Sozzi, de la Universitatea din Turin (Italia), Olga Nesporova, din Cehia, sau Enrico Cazzaniga din Italia, au participat la această conferinţă.

Iniţiatorul proiectului, istoricul Marius Rotar, autorul cărţii "Moarte în Transilvania în secolul al XIX-lea" (foto), a declarat duminică, pentru Mediafax, că evenimentul este cât se poate de serios, chiar dacă tema conferinţei ar putea părea ciudată, având în vedere că în Anglia funcţionează încă din 2003 un centru pentru cercetarea morţii, iar in SUA moartea este un subiect de studiu la unele universităţi.

Conferinţa "Murire şi moarte în Europa secolelor XVIII-XXI" a fost organizată de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Sursa foto: http://www.uab.ro/

Antena 3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close