Antena 3 CNN Actualitate Cultură Coordonatorul de comunicare al ICR de la New York: Reprezint România în mod onorabil

Coordonatorul de comunicare al ICR de la New York: Reprezint România în mod onorabil

Coordonatorul de comunicare al ICR de la New York: Reprezint România în mod onorabil
11 Aug 2008   •   22:07

Conform unor dezvăluiri postate de Andrei Bădin, senior editor Antena 3, pe blogul personal, Cristian Neagoe, coordonatorul de comunicare al Institutului Cultural Român de la New York, se prezintă pe Internet ca fiind consumator de droguri şi laudă "tratamentul" MISA, spunând că el însuşi bea urină. Invitat la Sinteza Zilei, după ce a cerut un drept la replică, Cristian Neagoe a declarat că este vorba despre declaraţii scoase din context.

Cristian Neagoe a declarat la Antena 3 că, din punctul său de vedere, reprezintă România în mod onorabil. El a explicat că acele texte fac parte dintr-o proză scurtă, publicată de el pe un blog. "Îmi plac destul de mult textele mele, dar las pe alţii să decidă cât de bune sunt. Textele acestea nu intră în contradicţie cu postul meu de coordonator de comunicare al ICR de la New York", a spus el.

Şi Corina Şuteu, directoarea ICR de la New York, susţine că "nu există contradicţie între textele lui Cristian şi activitatea lui". "Sunt texte de ficţiune, care au anumiţi simpatizanţi. Există un public pentru această literatură", spune ea, recunoscând că trebuie repus în discuţie la nivelul ICR modul în care angajaţii institutului au dreptul să îşi publice textele. "ICR nu a greşit decât în a-şi imagina decât că reuşeşte să fie suficient prin succesele obţinute în America", a mai declarat Corina Şuteu.

Acest scandal a pus într-o lumină nefavorabilă Institutul Cultural Român de la New York, venind pe fondul controverselor create de o expoziţie organizată în metropola americană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close