Antena 3 CNN Actualitate Cultură Coppola a lansat ?Tinereţe fără tinereţe? în România

Coppola a lansat ?Tinereţe fără tinereţe? în România

Coppola a lansat ?Tinereţe fără tinereţe? în România
24 Oct 2007   •   10:03

Spui Francis Ford Coppola şi te gândeşti la cinci Oscaruri. Trilogia ?Naşul?, ?Peggy Sue se mărită? sau ?Oamenii Ploii? sunt filme care se predau în şcolile de cinematografie. Marţi seară, celebrul Coppola şi-a lansat şi în România cea mai nouă producţie, ?Tinereţe fără tinereţe?. Pe covorul roşu, la Bucureşti, la doar câteva zile după covorul roşu de la Roma.

Înainte de sosirea marelui Coppola, curioşii au făcut coadă la film. Vedete şi oameni obişnuiţi au stat în ploaie până s-a putut intra în cinematograful în care urma să ruleze ?Tinereţe fără tinereţe?. Marcel Iureş a declarat că nu se aşteaptă decât la ceva bun de la Coppola, în timp ce Daniela Nane a spus că acesta este un film special.

La ora fixată, nici o secundă mai târziu, a apărut Coppola, de mână cu soţia. ?Românii, în special tinerii români îl ştiu pe Mircea Eliade şi foarte mulţi îi cunosc povestea şi ştiu cât de neobişnuită este şi sper că vor prinde spiritul Mircea Eliade şi vor descifra filmul?, a spus regizorul.

Filmul e inspirat chiar de nuvela cu acelaşi nume a lui Eliade. În ?Tinereţe fără tinereţe?, Coppola a folosit mai ales actori români: Marcel Iureş, Adrian Pintea, Alexandra Maria Lara şi Florin Piersic Junior. ?Cred că aveţi o mare tradiţie culturală, tinerii dumneavoastră sunt foarte educaţi?, a mai spus Coppola .

Personajul principal, Dominic Matei este jucat de Tim Roth, iar filmările s-au plimbat din România până în India. Exact ca în nuvela lui Eliade.

Se pare că românii apreciază mai mult producţia mistico-fantastică a celebrului regizor. Pentru că premiera mondială a filmului de la Roma nu a impresionat prea mult jurnaliştii străini. Pentru o înţelegere completă, însuşi Coppola recomandă vizionarea filmului de cel puţin două ori.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close