Antena 3 CNN Actualitate Cultură Costel Busuioc: "Pot să vorbesc cu Dumnezeu prin muzică" (VIDEO)

Costel Busuioc: "Pot să vorbesc cu Dumnezeu prin muzică" (VIDEO)

Costel Busuioc: "Pot să vorbesc cu Dumnezeu prin muzică" <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Iun 2008   •   16:14

Costel Busuioc, românul care a câştigat concursul spaniol Hijos de Babel, s-a întors acasă pentru a susţine primul său concert în ţară. Concertul a avut loc, luni, la Ateneul Român, fiind organizat de Jurnalul Naţional, cu ocazia împlinirii a 15 ani, de la aparitia primului său număr. Timp de o oră, Costel Busuioc a încântat publicul din sala Ateneului Român cu arii care l-au făcut celebru în Spania: ?Ave Maria? sau ?Nessun Dorma?.

?Am avut foarte mari emoţii, pentru că am făcut greşeala în urmă cu câteva zile să cânt neîncălzit şi luni cântam ca un răţoi. Mă gândeam la voce şi mă temeam că nu pot să duc la capăt ceea ce am început. Publicul a fost însă extraordinar şi a fost foarte încântat. A ieşit bine în cele din urmă?, a declarat Costel Busuioc la News FM, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, adăugând că ?nu îmi permiteam să mă gândesc că voi ajunge vreodată să cânt la Ateneul Român?.

Costel a mai spus că muzica reprezintă un mod de exprimare pentru el şi că regretă că nu s-a apucat de cântat în urmă cu zece ani, pentru că ?până acum puteam să învăţ multe?. ?Muzica pentru mine este un mod de exprimare. Ceea ce pot să spun eu despre mine. Ce este în jurul meu. Pot să vorbesc despre Dumnezeu prin muzică. Sunt un pic timid şi nu îmi place să vorbesc, dar îmi place să cânt. Este felul în care comunic cu lumea?, a spus Busuioc.

Vorbind despre trecut, fostul zidar a dezvăluit că la un moment dat, până să devină celebru, era hotărât să renunţe la Spania şi să se întoarcă definitiv în ţară. Din nefericire, sau mai degrabă spre norocul lui, a fost jefuit, chiar de români. ?Mă pregăteam să plec spre ţară şi eram la agenţie, unde voiam să îmi cumpăr bilet. Şi un român mi-a zis că are el bilet şi că mă ajută el?, a povestit Busuioc la News First, adăugând că în final s-a trezit fără bani. ?Am înţeles atunci că trebuie să rămân în Spania?, a mai spus el, glumind.

Aflându-se în pregătiri pentru un nou concert, la Timişoara, alături de Orchestra Simfonică Banat, Costel Busuioc a dezvăluit la News First că a primit invitaţia de a cânta împreună cu Felicia Filip. ?Luni seară am întâlnit-o pe doamna Felicia Filip, care face această meserie de mult timp şi chiar mă admiră pentru felul în care lupt (...) Chiar mi-a propus să cântăm în premieră ŤLa Traviatať. Rămâne de văzut dacă eu sunt pregătit să interpretez ŤLa Traviatať?, a declarat Busuioc.



Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close