Antena 3 CNN Actualitate Cultură Creatorii "South Park", avertizaţi de islamişti că ar putea fi asasinaţi din cauza unui episod

Creatorii "South Park", avertizaţi de islamişti că ar putea fi asasinaţi din cauza unui episod

Creatorii "South Park", avertizaţi de islamişti că ar putea fi asasinaţi din cauza unui episod
21 Apr 2010   •   19:29

Un site radical islamic îi avertizează pe creatorii serialului ?South Park? că vor avea parte de o replică violentă după difuzarea, de săptămâna trecută, a unui episod în care Profetul Muhammad este îmbrăcat în urs. RevolutionMuslim.com a postat avertismentul după episodul cu numărul 200 al ?South Park?, care a inclus o caricatură a Profetului Muhammad, deghizat într-un costum de urs.

Postul de pe pagina de web menţionată a inclus şi o fotografie a cineastului olandez Theo van Gogh, care a fost asasinat în 2004 după ce a realizat un documentar privind violenţa asupra femeilor musulmane.

?Trebuie să-i avertizăm pe Trey Parker şi Matt Stone asupra faptului că ceea ce fac ei este o prostie, şi probabil vor avea soarta lui Theo van Gogh pentru că au difuzat acest episod?, se arată în anunţul de pe site-ul RevolutionMuslim.com, citat de FoxNews.com.

?Aceasta nu este o ameninţare ci un avertisment cu privire la ceea ce li se va întâmpla cu adevărat?, se mai menţionează în postul respectiv.



Jurnaliştii de la FoxNews.com l-au contactat telefonic pe Abu Talhah al Amrikee, cel care a redactat textul. Acesta a declarat că a scris cele menţionate pentru a ?atrage atenţia?. El a precizat că fotografia cu van Gogh a fost afişată pentru a ?explica severitatea? a ceea ce au făcut Parker şi Stone (creatorii South Park) prin defăimarea profetului Muhammad.

?Nu este o ameninţare, însă este o posibilă urmare?, a spus Amrikee, referindu-se la posibilitatea ca Parker şi Stone să fie asasinaţi pentru că şi-au bătut joc de Muhammad. ?Practic, se vor afla pe o listă din capul multor musulmani. Este pur şi simplu o realitate?



După ce informaţiile au fost preluate de mass media din întreaga lume, site-ul RevolutionMuslim.com a intrat subit "în revizie".

Ce părere aveţi despre secvenţa din episodul South Park cu numărul 200?

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close