Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dan Chişu debutează ca regizor. Filmările vor începe în această vară

Dan Chişu debutează ca regizor. Filmările vor începe în această vară

Dan
Chişu debutează ca regizor. Filmările vor începe în această vară
25 Feb 2008   •   16:28

Dan Chişu debutează ca regizor de film, prin ecranizarea unei poveşti petrecută la Circul de Stat din Bucureşti, după revoluţia din 1989. Producţia primului său lungmetraj, "Ursul", va începe în această vară, iar Goran Bregovic va compune muzica, transmite Fundaţia Dakino.

Chişu semnează scenariul şi regia, în timp ce imaginea filmului va fi realizată de Vivi Drăgan Vasile. Filmul va fi finanţat din fonduri private.

Actorul, devenit regizor, a participat cu acest proiect la ultimul concurs organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, dar nu a primit finanţare.

Filmul prezintă societatea românească în perioada de după revoluţie. Acţiunea este plaastă la sfârşitul lunii iunie, în 1990, la Circul de Stat din Bucureşti.

Lungmetrajul conturează o poveste banală despre o situaţie banală. Toate în aparenţă, însă.

Din motive politice, un individ ajunge directorul Circului de Stat. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, nu are cunoştinţe de management şi încearcă să rezolve problemele financiare aşa cum a învăţat la revoluţie. Întregul demers devine tragicomic.

Circul are doi tigri, un pui de elefant, patru cămile şi un urs. Înainte de primul spectacol de după revoluţie, noul director îi adună pe toţi artiştii circului la o şedinţă pentru a-i anunţa că un vânător neamţ le oferă 50.000 de mărci ca să-l împuşte pe Ursul Martin.

După supunere la vot, artiştii circului decid că nu sunt de acord cu sacrificarea animalului. Din nefericire, directorul vânduse, deja, ursul, fără să aştepte părerea angajaţilor. Nemaiavând ce face, îl fură pe Moş Martin şi fuge cu el, în munţi, să-l dea vânătorului.

Cel delegat să se ocupe de vânătorul neamţ este un ţigan, pe nume Maradona, a cărui fiică se mărită tocmai în acea zi. În această situaţie, angajaţii de la circ pleacă pe urmele ursului.

Finalul prezintă întâlnirea dintre director, circari, urs şi neamţul îmbătat la nunta ghidului său. Vânătorul se sperie de urs, îşi udă pantalonii şi se hotărăşte să nu-l mai împuşte. În toată hărmălaia creată, ursul se plimbă cu o bicicletă.

Directorul şi circarii decid să elibereze ursul şi Moş Martin ajunge victima unui alt vânător neamţ, care a plătit pentru a împuşca un alt urs.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close