Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dan Puric si-a lansat cartea "Cine suntem"

Dan Puric si-a lansat cartea "Cine suntem"

Dan Puric si-a lansat cartea "Cine suntem"
06 Mai 2008   •   09:17

Dan Puric, cunoscut actor şi regizor, a lansat, luni, la Sala Rapsodia a Teatrului de Comedie, cartea "Cine suntem". Autorul spune că a scris volumul privind în jur şi încercând să refacă istoria poporului român - o istorie "ruptă de securişti". „Cine suntem noi de fapt? Aceasta este întrebarea...”, îşi începea Dan Puric discursul de la prezentarea cărţii. „Depinde cine mă intreabă. Dacă mă întrebi tu, zic că suntem un neam suferind, nedreptăţit de istorie, dar cu mari calităţi sufleteşti şi cu un viitor care depinde de noi.

Dacă mă întreabă un securist o să-i spun că este o ţară numai bună de furat. Dacă mă întreabă un rus o să-i spun că suntem o gubernie...”, spune Puric.

Titlul volumului este dat de un capitol din carte, ce face referire la o serie de conferinţe susţinute de actor la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Despre temă, Puric nu vorbeşte prea mult. Preferă să spună că nu el a ales-o, ci tema l-a ales pe el.

„Nu eu am ales-o pe ea, ea m-a ales pe mine. M-a ajutat starea din România, starea critică. N-am lucrat la ea, ea a lucrat cu mine, ea m-a pus să o scriu”, a declarat actorul.

Cei care au vrut să fie prezenţi la eveniment nu au ţinut cont de lipsa de locuri din sală şi s-au mulţumit să asculte la boxele de pe holuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close