Antena 3 CNN Actualitate Cultură Disputa dintre Băsescu şi Tăriceanu în presa internaţională

Disputa dintre Băsescu şi Tăriceanu în presa internaţională

Disputa dintre Băsescu şi Tăriceanu în presa internaţională
13 Ian 2008   •   13:47

Disputa pe tema desemnării unui ministru de Justiţie atrage atenţia şi presei occidentale. Potrivit publicaţiei belgiene New Europe, relaţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu sunt din nou la cota de avarie. Alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii provoacă din nou controverse, afirmă publicaţia belgiană, care aminteşte că multe dintre ziarele de la Bucureşti o consideră pe noua şefă a Consiliului, Lidia Bărbulescu, singura candidată pentru acest post, nu doar o figură controversată, dar şi o persoană promovată pentru postul de vice-preşedinte al CSM de către unul dintre cei mai contestaţi miniştri ai Justiţiei de până acum, Rodica Stănoiu.

Tot în ce priveşte justiţia, afirmă New Europe, Băsescu i-a cerut lui Tăriceanu să viziteze Palatul Prezidenţial, pentru a găsi un alt candidat pentru postul de ministru al Justiţiei, după ce şeful statului a respins prima sugestie a lui Tăriceanu, Norica Nicolai. Băsescu, notează publicaţia belgiană, a subliniat că nu o acceptă pe Nicolai, atât timp cât orice candidat ar trebui să aibă o carieră profesională şi o ţinută morală ireproşabilă.

Relaţiile dintre preşedinte şi premier au fost retensionate, la început de an, şi de reproşul lui Băsescu referitor la o seri de ordonanţe de guvern, privind funcţionarea Ministerului de Interne şi Reformei Administraţiei, şi a statutului personalului militar. Şeful statului, notează New Europe, a declarat că ar putea acuza Executivul de practici neconstituţionale, din cauza intenţiei de a înlătura Consiliul Suprem de Apărare a Ţării de la luarea deciziilor în materie de apărare şi securitate naţională.

Antena 3

×
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close