Antena 3 CNN Actualitate Cultură Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie
23 Iul 2008   •   08:47

Elevii români reuşesc şi anul acesta să facă o figură frumoasă la olimpiadele internaţionale, dovedind că, deşi aspru criticat, învăţământul românesc este în continuare capabil să producă valori. Lotul României a obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 12-21 iulie, la Budapesta.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ioana Teodora Tofoleanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul teoretic ?Ovidius? din Constanţa, Ioana Aron, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ?Mihai Viteazul? din Ploieşti şi Vlad Alexandru Puşcaşu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ?Vasile Lucaciu? din Baia Mare. Andrei Ungureanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ?Emil Racoviţă? din Iaşi şi-a adjudecat medalia de bronz.

La competiţia de la Budapesta au participat 257 de concurenţi, din 66 de ţări. România nu se află la prima reuşită de acest fel, anul trecut, la Moscova, reprezentanţii noştri reuşind aceeaşi performanţă.

Sursa foto: www.edu.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close