Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţia ?Adevărul lui Da Vinci? face senzaţie în Ungaria

Expoziţia ?Adevărul lui Da Vinci? face senzaţie în Ungaria

Expoziţia ?Adevărul lui Da Vinci? face senzaţie în Ungaria
05 Sep 2007   •   15:30

Peste 340 de exponate realizate pe baza desenelor lui Leonardo de Vinci, dar şi două opere originale sunt admirate în fiecare zi la Debrecen, în Ungaria, de mii de oameni. Elementul de senzaţie al expoziţiei intitulate ?Adevărul lui Da Vinci? este statuia ?Colosul?, la care maestrul italian a lucrat 16 ani. Romanii nu au stat pe gânduri şi au trecut graniţa pentru a vedea expozitia. Unul dintre turiştii români spune ca a venit de departe, din Târgu Mureş, să vadă expoziţia acestui ?poliglot al desăvârşirii?. Românul a subliniat că ?oamenii de genul lui nu se nasc odată la un mileniu, ci o singură dată?. Un altul a declarat că şi-a împlinit visul din liceu, şi anume să vadă astfel de lucrări de geniu multilateral.

Pentru a înţelege cât mai bine invenţiile şi mecanismele proiectate de Leonardo Da Vinci, vizitatorii pot urmări proiecţii video.

Expoziţia cuprinde şi o grafică în original, a cărei valoare este inestimabilă. Suma pentru care a fost asigurat documentul se ridică la 8 milioane de euro.

Expoziţia a costat aproape 300 de milioane de forinţi şi poate fi admirată până în data de 16 octombrie.

Un bilet de intrare costă 3000 de forinţi, adică 40 de lei, iar pentru a fi rentabilă, expoziţia trebuie să vândă în jur de 120.000 de bilete.

La ora actuală în lume există 10 expoziţii dedicate geniului Renaşterii.
Antena 3

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close