Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţie inedită. Bansky, un misterios artist stradal, va expune la muzeul din Bristol

Expoziţie inedită. Bansky, un misterios artist stradal, va expune la muzeul din Bristol

Expoziţie inedită. Bansky, un misterios artist stradal, va expune la muzeul din Bristol
Sursa foto: Pictura Bansky
14 Iun 2009   •   14:02

Un celebru şi misterios artist britanic, cunoscut doar sub numele de Banksy, a făcut o surpriză oraşului său natal - o expoziţie gratuită a creaţiilor sale, în sălile muzeului. Evenimentul este mai puţin obişnuit, deoarece Banksy este un "artist stradal" care obişnuia să-şi realizeze operele pe zidurile caselor, fără acordul proprietarilor.

Banksy s-a făcut cunoscut mai întâi în oraşul său, Bristol, prin picturi create pe ascuns, cu sprayul, pe zidurile caselor şi podurilor, pe care primăria se străduia să le cureţe cât mai repede. Cu timpul, talentul şi originalitatea i-au adus lui Banksy celebritatea mondială. Vedete ca Brad Pitt şi Angelina Jolie se numără, astăzi, printre admiratorii săi.

Dar artistul nu s-a schimbat: el refuză cu îndărătnicie să-şi dezvăluie numele real şi se spune că nici măcar familia nu ştie cu ce se ocupă. Pregătirea expoziţiei din Bristol a fost, şi ea, învăluită în mister. ?Aşa a fost înţelegerea, ca să-l convingem a trebuit să-l asigurăm că doar echipa de conducere şi organizatorul vor fi la curent. Aşa că totul a fost foarte tainic, nu cum lucrăm noi de obicei?, a explicat unul dinter organizatori.

Expoziţia, cea mai amplă organizată până acum de Banksy, cuprinde peste 100 de piese dintre care 70 inedite. Vizitatorii pot admira tablouri ironice în stilul care l-a făcut celebru pe artist, dar şi tot felul de ciudăţenii mai greu de încadrat în domeniul artei, multe cu evident mesaj politic de stânga. "Pentru prima dată, banii contribuabililor sunt folosiţi pentru a-mi expune picturile, şi nu pentru a le curăţa de pe pereţi", a comentat Banksy, într-un comunicat de presă.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close