Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fănuş Neagu suferă de cancer la prostată în fază terminală

Fănuş Neagu suferă de cancer la prostată în fază terminală

Fănuş Neagu suferă de cancer la prostată în fază terminală
11 Sep 2008   •   22:50

În luna ianuarie, Fănuş Neagu a fost internat la Spitalul Elias din Bucureşti, acuzând dureri la coloană şi picioare. Scriitorul şi dramaturgul român a cerut atunci conducerii spitalului discreţie maximă în a comunica presei date despre starea sa de sănătate. În cele din urmă s-a aflat. Conform Gardianul, Fănuş Neagu, în vârstă de 76 de ani, suferă de cancer la prostată, în fază terminală, cu metastaze multiple, vertebrale şi cerebrale.

În ultima perioadă, acesta a urmat tratamente la Institutul Oncologic din Bucureşti, la fel ca actorul Florian Pittiş, însă stadiul în care a fost descoperită boala era unul depăşit, când nu se mai putea face nimic.

Născut la 5 aprilie 1932, la Grădiştea-de-Sus, în judeţul Brăila, Fănuş Neagu a fost cursant al şcolii de literatură, coleg de generaţie cu Nicolae Labiş şi Radu Cosaşu, însă nu şi-a încheiat studiile Facultăţii de Filologie din Bucureşti. Printre cele mai cunoscute romane ale sale sunt ?Îngerul a strigat? şi ?Frumoşii nebuni ai marilor oraşe?.

Fănuş Neagu a fost numit director al Teatrului Naţional în 1993, tot atunci devenind şi membru corespondent al Academiei Române, pentru ca opt ani mai târziu să primească titlul de membru titular.

Sursa foto: Gardianul

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close