Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festival de graffiti în Argentina. Unele lucrări s-au vândut cu mii de dolari

Festival de graffiti în Argentina. Unele lucrări s-au vândut cu mii de dolari

Festival de graffiti în Argentina. Unele lucrări s-au vândut cu mii de dolari
12 Iun 2009   •   23:16

Artişti graffiti din toată lumea au putut participa zilele acestea la un festival în Argentina. Tinerii au putut practica acest tip de artă urbană în perfectă legalitate, atât pe străzi cât şi în galeriile de artă. În ciuda crizei economice, au existat lucrări care s-au vândut chiar şi cu 2.000 de dolari.

Graffitiul este o artă urbană din ce în ce mai apreciată în toată lumea deşi, practicată fără permisiunea proprietarilor, este o ilegalitate.

"Legalitatea de a picta în stradă a fost cu adevărat tentantă şi a constituit un motiv pentru mulţi să vină aici şi să petreacă un întreg sezon pictând. A fost incredibil pentru că ne-au învăţat multe şi am fost foarte surprinşi de cei care au venit aici", a declarat unul dintre organizatori.

Artiştilor graffiti li s-a permis să picteze atât pe stradă, cât şi în galeriile de artă ai căror manageri au fost încântaţi să găzduiască astfel de evenimente.

"Cred că devine ceva din ce în ce mai legitim. Graffitiul intră în galeriile de artă, în muzee, în instituţiile culturale, în modă, design sau publicitate. Şi cred că va sta aici destul de mult. Cu siguranţă este un tip de artă contemporană care îşi va lăsa amprenta în istorie, dar şi în viitor", a spus Gachi Perito, proprietarul unei galerii de artă.

În ciuda crizei economice, galeriile au reuşit să vândă unele din lucrările graffiti cu sume de până la 2.000 de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close