Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul "Carte şi Arte" a început miercuri la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian

Festivalul "Carte şi Arte" a început miercuri la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian

Festivalul "Carte şi Arte" a început miercuri la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian
24 Sep 2008   •   19:17

Miercuri a început cea de-a VI-a ediţie a festivalului "Carte şi Arte" care se desfăşoară în Bucureşti până duminică. Festivalul cuprinde oferta a aproape 30 de edituri, printre care Paralela 45, Carminis, Herald, Ideea Europeană, Nemira, Oxford Educational Centre. Organizatorii au descris acest eveniment drept un "târg de carte diferit, care încearcă nu doar să prezinte volumele cele mai noi, ci şi să creeze momente artistice".

Programul festivalului cuprinde expoziţii de pictură şi fotografie, spectacole de jazz, operetă şi teatru, proiecţii de film, colocvii, şi lansări de carte. Festivalul se va încheia cu o licitaţie de carte veche. Ziua de miercuri a fost dedicată scriitoarei Iulia Haşdeu. Cu ocazia comemorării a 120 de ani de la moartea sa s-au lansat cărţile "De mână cu Iulia Haşdeu" şi "Biografia Iuliei Haşdeu".

În cadrul festivalului va avea loc o dezbatere despre teatrul contemporan la care vor participa Marius Manole, Antoaneta Zaharia şi Mihai Ignat. Seria de evenimente dedicate teatrului este completată de lansarea volumului "Poeţi actori, actori poeţi", la care participă Mircea Albulescu şi Ioana Crăciunescu.

Festivalul mai găzduieşte şi un maraton de jazz, la care vor participa Johnny Răducanu şi Mircea Tiberian.



Dezbaterea "O nouă generaţie cinematografică pe vechile dureri" are loc duminică şi îi are invitaţi pe Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Hanno Hoffer şi profesorul Copel Moscu.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi lansat suplimentul pentru copii al revistei Dilema Veche, "Dilematix".

Exploratoarea Uca Marinescu va primi premiul de excelenţă din partea Zonta Club.



?Arta trebuie să fie de această dată mai mult decât un beneficiu intrinsec. Ne-am propus să exploatăm la maxim potenţialul de dăruire al culturii şi să o aducem în concret. Astfel am organizat o licitaţie de carte veche pentru colecţionari şi pentru împătimiţi ai universului literar?, a declarat pentru Mediafax Lucia Ovezea, preşedintele Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor-Patronat al Cărţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close