Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Medieval de la Sighisoara, trei zile şi trei nopţi de petreceri ca în evul mediu

Festivalul Medieval de la Sighisoara, trei zile şi trei nopţi de petreceri ca în evul mediu

Festivalul Medieval de la Sighisoara, trei zile şi trei nopţi de petreceri ca în evul mediu
25 Iul 2008   •   20:12

Vineri a început Festivalul Medieval de la Sighişoara. Pe turişti îi aşteaptă trei zile şi trei nopţi de petreceri, ca în evul mediu. Porţile cetăţii au fost deschise pentru cavaleri şi domniţe, iar pe străzi a început să răsune muzica menestreilor.

În cetate, în perioada festivalului, nu se poate circula decât cu piciorul, ca acum câteva sute de ani, pe vremea când, pe aceste străzi, cavalerii se luptau pentru iubirea domniţelor. Vineri, străzile Sighişoarei erau arhipline. Turişti, localnici, comercianţi, simpli trecători şi fani declaraţi ai festivalului medieval de la Sighişoara alcătuiesc un amestec pestriţ de lume boemă.

Organizatorii au pregătit pentru anul acesta evenimente din cele mai variate: de la expoziţii de artă la manifestări teatrale, sesiuni de comunicări ştiinţifice, dar şi concerte de muzică medievală şi festivităţi destinate copiilor. Daca vreţi însă să prindeţi un loc de cazare este bine să vă faceţi rezervări cu cel puţin o lună înainte. Pe perioada festivalului toate locurile de cazare din hoteluri şi pensiuni sunt ocupate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close