Film de cartier. Viaţa lui Sişu, pe marile ecrane, în regia lui Marian Crişan

16 Iul 2008   •   22:52
Film de cartier. Viaţa lui Sişu, pe marile ecrane, în regia lui Marian Crişan
Viaţa lui Sişu e pe marile ecrane! Regizorul Marian Crişan, câştigător la Cannes, a făcut un film bazat, cum se spune, pe întâmplări adevărate. Pelicula a fost filmată într-o zi de luni, nu întâmplător. În fiecare săptămână, luni, Sişu trebuie să se prezinte la Poliţie ca să arate că nu a fugit din ţară. Unul dintre cele mai controversate momente ale documentarului ni-l prezintă pe Sişu, alături de amicii lui, drogându-se. Sau cel puţin aşa lasă autorii să se înţeleagă.

Sişu nu a fost nici deranjat că a fost filmat toată ziua. "Dacă se întâmpla ceva care nu am vrut să fie filmat, i-am spus lui Marian să oprească camera şi o oprea", a spus Sişu. În rest, tot ce s-a filmat a fost cu acordul tuturor persoanelor din cameră. Iar acest lucru a făcut ca filmul să pară atât de real. "De mult vroiam să văd un film de cartier realist, până acum încercările au fost americanizate", a declarat Puya, colegul de trupă al lui Sişu.

Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi care are loc la Constanţa.

Observator
 

Parteneri
x close