Antena 3 CNN Actualitate Cultură Film de cartier. Viaţa lui Sişu, pe marile ecrane, în regia lui Marian Crişan

Film de cartier. Viaţa lui Sişu, pe marile ecrane, în regia lui Marian Crişan

Film de cartier. Viaţa lui Sişu, pe marile ecrane, în regia lui Marian Crişan
16 Iul 2008   •   22:52

Viaţa lui Sişu e pe marile ecrane! Regizorul Marian Crişan, câştigător la Cannes, a făcut un film bazat, cum se spune, pe întâmplări adevărate. Pelicula a fost filmată într-o zi de luni, nu întâmplător. În fiecare săptămână, luni, Sişu trebuie să se prezinte la Poliţie ca să arate că nu a fugit din ţară. Unul dintre cele mai controversate momente ale documentarului ni-l prezintă pe Sişu, alături de amicii lui, drogându-se. Sau cel puţin aşa lasă autorii să se înţeleagă.

Sişu nu a fost nici deranjat că a fost filmat toată ziua. "Dacă se întâmpla ceva care nu am vrut să fie filmat, i-am spus lui Marian să oprească camera şi o oprea", a spus Sişu. În rest, tot ce s-a filmat a fost cu acordul tuturor persoanelor din cameră. Iar acest lucru a făcut ca filmul să pară atât de real. "De mult vroiam să văd un film de cartier realist, până acum încercările au fost americanizate", a declarat Puya, colegul de trupă al lui Sişu.

Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi care are loc la Constanţa.

Observator
 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close