Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmările la ?Angels and Demons?, precursorul Codului lui Da Vinci, interzise la Roma

Filmările la ?Angels and Demons?, precursorul Codului lui Da Vinci, interzise la Roma

Filmările la ?Angels and Demons?, precursorul Codului lui Da Vinci, interzise la Roma
17 Iun 2008   •   14:56

Dioceza de la Roma a interzis filmarea în bisericile ce ţin de ea a unor scene din filmul „Angels and Demons”, conceput ca un prequel la filmul „Codul lui Da Vinci”, informează BBC. Ecranizarea din 2006 a romanului lui Dan Brown a nemulţumit profund pe muţi credicioşi catolici. Ideea de la care a plecat filmul este că Iisus Hristos a fost căsătorit cu Maria Magdalena şi a avut copii cu aceasta.

Cele două biserici din capitala Italiei în care producătorii ar fi vrut să filmeze sunt Santa Maria del Popolo şi Santa Maria della Vittoria, faimoase pentru frumuseţea lor.

Purtătorul de cuvânt al diocezei, Marco Fibbi, a declarat că au interzis filmările la acest film în cele două biserici, datorită faptului că modul în care el abordează subiecte religioase contrastează cu sentimentul religios comun. „I-am ajuta să creeze o operă care, deşi ar fi frumoasă, nu ar fi conformă cu vederile noastre” a spus acesta.

Filmul Angels and Demons, în regia lui Ron Howard, îl va avea în rolul principal pe Tom Hanks şi va avea premiera anul viitor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close