Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa

Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa

Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa
29 Aug 2007   •   12:26

Filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al realizatorului român Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Cannes, îşi face o intrare triumfală în cinematografele din Franţa. În ajunul lansării în sălile de proiecţie, pelicula a fost elogiată de presa franceză şi notată cu punctaj maxim, „patru stele”. Pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” este un film dur, aspru, deranjant, care zdruncină inevitabil sensibilitatea spectatorului şi trebuie neapărat văzut, recomandă jurnaliştii francezi. „Un asemenea film nu te poate lăsa indiferent. El spune o poveste singulară, despre viaţă şi moarte, în contextul special al unei Românii încătuşate de o putere totalitară, care împinge un popor întreg spre înşelăciune, fraudă, minciună, spre ocolirea legilor şi a regulilor, atât a celor mai simple, cât şi a celor mai grave”, apreciază cotidianul catolic „La Croix”.

Acelaşi cotidian a publicat şi un interviu cu Cristian Mungiu, lucru pe care îl fac, de altfel, şi alte publicaţii franceze, precum „Le Figaro”, „Journal du Dimanche” sau site-ul de cinema AlloCine.fr.

„Journal du Dimanche” scrie că filmul lui Mungiu este o operă strălucită şi puternică, care până în ziua proiecţiei de la Cannes a fost considerat doar un „filmuleţ românesc”. „Le Monde”, la fel ca şi celelalte ziare franceze, se opreşte la polemica pe care o declanşează filmul pe tema avortului.

Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close