Antena 3 Actualitate Cultură Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa

Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa

29 Aug 2007   •   12:26
Filmul lui Mungiu, lansat cu elogii în cinematografele din Franţa

Filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al realizatorului român Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Cannes, îşi face o intrare triumfală în cinematografele din Franţa. În ajunul lansării în sălile de proiecţie, pelicula a fost elogiată de presa franceză şi notată cu punctaj maxim, „patru stele”. Pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” este un film dur, aspru, deranjant, care zdruncină inevitabil sensibilitatea spectatorului şi trebuie neapărat văzut, recomandă jurnaliştii francezi. „Un asemenea film nu te poate lăsa indiferent. El spune o poveste singulară, despre viaţă şi moarte, în contextul special al unei Românii încătuşate de o putere totalitară, care împinge un popor întreg spre înşelăciune, fraudă, minciună, spre ocolirea legilor şi a regulilor, atât a celor mai simple, cât şi a celor mai grave”, apreciază cotidianul catolic „La Croix”.

Acelaşi cotidian a publicat şi un interviu cu Cristian Mungiu, lucru pe care îl fac, de altfel, şi alte publicaţii franceze, precum „Le Figaro”, „Journal du Dimanche” sau site-ul de cinema AlloCine.fr.

„Journal du Dimanche” scrie că filmul lui Mungiu este o operă strălucită şi puternică, care până în ziua proiecţiei de la Cannes a fost considerat doar un „filmuleţ românesc”. „Le Monde”, la fel ca şi celelalte ziare franceze, se opreşte la polemica pe care o declanşează filmul pe tema avortului.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close