Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul lui Mungiu, premiera la Bucureşti pe 13 septembrie

Filmul lui Mungiu, premiera la Bucureşti pe 13 septembrie

Filmul lui Mungiu, premiera la Bucureşti pe 13 septembrie
06 Sep 2007   •   16:38

Filmul premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile?, scris, produs şi regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera oficială în România pe data de 13 septembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Cu două zile înainte de acest eveniment, pe 11 septembrie, cineastul Cristian Mungiu va susţine o conferinţă de presă la Cinema Studio. Filmul va intra în cinematografele din Bucureşti şi din ţară pe data de 14 septembrie. Un alt eveniment legat de lungmetrajul apreciat de criticii din întreaga lume şi de publicul din statele unde filmul a fost deja difuzat este Caravana ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile?, care se va desfăşura, din 16 septembrie, în 15 oraşe din ţară.

Filmul a avut deja premiera în Franţa, pe 28 august, iar în Italia a început să ruleze din 24 august. Încasările de până acum, în aceste două ţări, înregistrează sume impresionante - aproape dublu faţă de bugetul producţiei (filmul a costat 600.000 euro).

În Franţa, pelicula s-a plasat, în primul weekend de vizionare, pe locul 10 în box office. În Italia este, după weekend-ul trecut, pe locul 8.

Din 19 septembrie, ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile? va începe să ruleze şi în cinematografele din Belgia.

Pelicula, care a câştigat recent şi Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, acordat de membrii Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film şi care va fi înmânat la 20 septembrie, la gala de deschidere a Festivalului de la San Sebastian, a fost propus, de curând, din partea României, pentru înscrierea în cursa nominalizărilor la Premiile Oscar, ediţia 2008.

Rompres

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close