Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fotografii ale reginei Maria expuse la Istanbul

Fotografii ale reginei Maria expuse la Istanbul

Fotografii ale reginei Maria expuse la Istanbul
07 Mar 2008   •   10:28

Istanbulul a găzduit o expoziţie de fotografie dedicată Reginei Maria. Joi seara, în Sala de conferinţe şi holul Rectoratului Universităţii Bosforului din Istanbul, a avut loc un simpozion însoţit de vernisarea unei expoziţii de fotografie a îndrăgitei regine Maria a României. La eveniment au participat Principesa Margareta şi a Prinţul Radu ai României.

Regina Maria este personalitatea istorică din România cea mai cunoscută şi îndrăgită la Universitatea Bosforului (fostul Robert College american), în campusul căreia regina locuia în timpul vizitelor sale la Istanbul.

Iniţiativa aparţine Institutului Cultural Român şi a fost organizat cu sprijinul Casei Regale a României şi al Muzeului Castelului Bran.

Expoziţia de fotografie beneficiază de materiale documentare furnizate de Muzeul Bran şi de Casa Regală, documente ce vor fi ulterior donate Muzeului Bodazici University Cultural Heritage.

Regina Maria a României, născută Marie Alexandra Victoria, din Casa de Saxa-Coburg şi Gotha, a fost mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, consoarta regelui Ferdinand şi regină a României. A fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Supranumită de popor "Mama răniţilor", "Regina-soldat", Maria a dat dovadă de bravură în timpul Primului Război Mondial, când, alături de doamnele de la curte a lucrat direct pe front în spitale de campanie sau a coordonat activitatea unei fundaţii de caritate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close