Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gala Premiilor Gopo: "4,3,2" şi "California Dreamin'", vedetele serii

Gala Premiilor Gopo: "4,3,2" şi "California Dreamin'", vedetele serii

Gala Premiilor Gopo: "4,3,2" şi "California Dreamin'", vedetele serii
04 Mar 2008   •   08:39

Luni seară a avut loc cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Gopo. Cei mai talentaţi actori şi regizori au fost premiaţi pentru filmele care i-au făcut cunoscuţi şi peste hotare. Filmele California dreamin' şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" au fost vedetele serii. Filmul lui Cristian Mungiu, premiat cu "Palm d'Or" în Franţa, a fost răsplătit luni seară şi în România, de nouă ori.

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost desemnat, la gala premiilor Gopo, cel mai bun lung metraj, cu cea mai bună regie, cu cei mai buni actori în roluri principale dar şi secundare. Însă regizorul a apreciat cel mai mult un alt premiu. ?Cel mai de preţ premiu pt mine şi în acestă seară este premiul pt publicul pe care l-am avut în România pentru acest film?, a declarat Cristian Mungiu.

Cei peste 70.000 de spectatori care au vizionat filmul în cinematografe sunt cei care i-au adus acest premiu lui Mungiu. ?Pentru mine cele mai mari emoţii întotdeauna sunt legate de public şi nu de premii?, a subliniat Mungiu.

Un alt film despre care s-a vorbit la fel de mult a fost "California dreamin' (nesfârşit)", al regizorului Cristian Nemescu, film care a primit patru premii, printre care şi trofeul pentru cel mai bun scenariu.

Jean Constatin a primit luni seară statueta celebrului omuleţ al cineastului Ion Popescu Gopo pentru întrega sa activitate. ?Este un actor absolut extraordinar. N-am mai întâlnit actori ca Jean Constantin. Este un mare actor, un mare suflet un mare om?, a declarat regizorul Lucian Pintilie.

Filmul "Toate pânzele sus" a lui Mircea Mureşan a primit un premiu cu ocazia aniversării a 30 de ani de la lansare.

Răzvan Vasilescu a fost numit cel mai bun actor în rol principal, Anamaria Marinca cea mai bună actriţă în rol principal, iar Vlad Ivanov şi Laura Vasiliu cei mai buni actori într-un rol secundar.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close