Antena 3 CNN Actualitate Cultură Guvernul lansează campania de 4,2 milioane euro pentru promovarea românilor în Italia

Guvernul lansează campania de 4,2 milioane euro pentru promovarea românilor în Italia

Guvernul lansează campania de 4,2 milioane euro pentru promovarea românilor în Italia
25 Sep 2008   •   14:09

Guvernul României face eforturi pentru a îmbunătăţi imaginea românilor în lume, dar nu-i include şi pe rromi în proiect. După lansarea campaniei de promovare a imaginii României în Spania, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a lansat la Roma unul dintre cele mai costisitoare proiecte de promovare a imaginii României. Proiectul, pentru care s-au alocat 4,2 milioane de euro, nu face nici o referire la rromi. Campania are la bază un documentar care prezintă poveştile românilor de succes din Italia.

Campania de imagine se va desfăşura până în luna decembrie şi are ca scop îmbunătăţirea imaginii României şi combaterea opiniei conform căreia românii sunt un popor de hoţi şi criminali. Documentarul, care prezintă vieţile unor români care au reuşit să se integreze cu succes în societatea italiană, poată denumirea de ?Romania, piacere di conoscerti? (?România, încântat de cunoştinţă!?).

Potrivit publicaţiei ?Cotidianul?, reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Italia au fost miraţi să afle că Guvernul a ales firma de publicitate italiană ?Playteam? pentru a realiza campania. Mai mult, este de neînţeles de ce rromii nu au fost incluşi în proiect, în codiţiile în care aceştia au provocat cele mai multe incidente în afara ţării.

Printre evenimentele organizate în acest scop se numără expoziţii de fotgrafii, teatru de păpuşi, dansuri populare şi proiecţii de filme. Una dintre acţiunile inedite ale acestei campanii este depasarea unei case româneşti mobile, numită ?Casa România?. Acesta va fi plimbată prin Milano şi Roma pentru a prezenta anumite particularităţi ale culturii române. Pe 29 septembrie, trupa Sistem alături de Alexandru Bălăşescu Quartet vor susţine un concert în Piaţa Duomo din Milano.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close