Antena 3 CNN Actualitate Cultură Heinz retrage o reclamă la maioneză, din cauza unui sărut homosexual (VIDEO)

Heinz retrage o reclamă la maioneză, din cauza unui sărut homosexual (VIDEO)

Heinz retrage o reclamă la maioneză, din cauza unui sărut homosexual (VIDEO)
01 Iul 2008   •   10:55

O reclamă la maioneză care prezintă doi bărbaţi sărutându-se a fost retrasă de pe micul ecran, după ce 200 de telespectatori s-au plâns că este ofensatoare, informează Times Online. Heinz, care produce maioneza New York Deli prezentată în reclamă, a retras spotul publicitar după mai puţin de o săptămână, faţă de cele cinci în care era prevăzut să ruleze, ca urmare a criticilor.

Telespectatorii au reclamat la Autoritatea de Standarde în Publicitate (ASA) că spotul era nepotrivit pentru copii să îl vadă. ASA nu a decis dacă va lansa o investigaţie, pe când Heinz şi-a prezentat deja scuzele pentru neplăceri. ?Politica noastră este să ascultăm consumatorii. Este adevărat că mai mulţi clienţi au fost îngrijoraţi de conţinutul reclamei şi asta ne-a determinat să retragem spotul?, a declarat NigelDickie, directorul Heinz din Marea Britanie, precizând că reclama se dorea a fi hazlie.

Acţiunea reclamei se petrece într-o bucătărie a unei familii, unde în rolul mamei apare un bucătar newyorkez care le pregăteşte copiilor pacheţelul pentru şcoală. Telespectatorii îi văd pe copii adresându-se bucătarului cu apelativul ?mami? când acesta le dă sandvişurile, iar când tatăl pleacă la muncă, bucătarul îl întoarce din drum şi îi spune: ?Nu ai uitat nimic??. Tatăl zâmbeşte, se întoarce şi îl sărută pe bucătar pe gură. ?Te iubesc! Să vii direct acasă de la muncă?, mai spune bucătarul.

AMV BBDO, agenţia care a făcut reclama, spune că ideea spotului este că produsul este ?atât de bun încât ai impresia că ai un bucătar de la un deli (n.r. restaurant cu delicatese) din New York în bucătăria ta?. Aceasta a fost prima reclamă TV pe care agenţia a produs-o pentru Heinz de când a câştigat contractul de publicitate pentru producătorul de mâncare, în valoare de 10 milioane de lire sterline pe an. AMV BBDO a confirmat retragerea spotului publicitar, chiar dacă acesta a fost difuzat după orele în care copii au acces la TV, în baza noilor reguli Ofcom care restricţionează reclamele la produse cu conţinut mare de sare, zahăr şi grăsimi.



Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close