Antena 3 CNN Actualitate Cultură Imagini ale terorii de la Abu Ghraib - la Festivalul de Film de la Berlin (VIDEO)

Imagini ale terorii de la Abu Ghraib - la Festivalul de Film de la Berlin (VIDEO)

Imagini ale terorii de la Abu Ghraib - la Festivalul de Film de la Berlin <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Feb 2008   •   22:38

Un film despre abuzurile asupra deţinuţilor irakieni închişi la Abu Ghraib este aşteptat cu mare interes la Festivalul de Film de la Berlin. Pelicula spune povestea din spatele fotografiilor cu prizonieri torturaţi, care au făcut înconjurul lumii acum patru ani. În primăvara lui 2004, fotografiile cu irakieni abuzaţi şi umiliţi au apărut în toate marile publicaţii din lume şi la mai toate posturile de televiziune. Erau dovada incontestabilă a tratamentului la care soldaţii americani şi aliaţii lor îi supuneau pe deţinuţii de la închisoarea Abu Ghraib, din Irak.

Statele Unite au fost puse la zid de o lume întreagă. Acum, întregul scandal a devenit subiect de film. Documentarul a fost realizat de Errol Morris, care a aflat tot ce se putea afla despre scandalul Abu Ghraib din discuţiile avute cu soldaţi americani din Irak. ?Standard Operating Procedure? este un film despre care criticii spun că-ţi dă fiori reci, mai ales că prezintă o realitate dură a secolului XXI.

?Povestea nu este doar despre aceşti soldaţi, aceşti câţiva soldaţi ca şi cum ei ar fi vinovaţi de tot ceea ce s-a întâmplat în Irak. E mult mai mult. E o poveste mult mai complicată, o poveste care încă nu a fost spusă şi sper ca acest film să fie un început? , a declarat Errol Morris.

UN FILM DESPRE ADEVĂR:  

Observator

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close