Antena 3 CNN Actualitate Cultură În era internetului, cărţile în format digital sunt tot mai răspândite. Vezi aici detalii

În era internetului, cărţile în format digital sunt tot mai răspândite. Vezi aici detalii

În era internetului, cărţile în format digital sunt tot mai răspândite. Vezi aici detalii
Sursa foto: Foto: myce.com
28 Aug 2011   •   20:24

"Tot ce se poate gândi despre lume încape într-o singură carte", spunea Tudor Arghezi. Dar alegerea unei cărţi poate fi foarte grea, mai ales că preţul face diferenţa.  Pe internet putem găsi cărţi cu 20% mai ieftine decât în librării, iar la anticariat chiar la jumătate de preţ.

Cultura a intrat şi ea în luptă şi se foloseşte de orice mijloace pentru a supravieţui. În librării, rafturile cu cărţi sunt pline cu oferte de reduceri de preţuri. Cărţi la ofertă - şi la 5 sau 10 lei.

Internetul este însă un competitor puternic. Pe cel mai mare site de vânzări online din lume în ultimele luni s-au dat mai multe cărţi digitale decât tipărite. La fiecare 100 de cărţi pe hârtie, compania vinde alte 143 de cărţi în format digital. Pentru acestea însă, este nevoie şi de ceva aparatură.

În memoria unui ebook reader încap peste 3.000 de cărţi. Iar de pe internet pot fi descărcate alte peste 1 milion de titluri. Preţurile aparatului sunt cuprinse între 600 şi 3.000 de lei. Cele mai ieftine cărţi le găsiţi însă la anticariat, iar aici chiar se mai poate negocia.

Potrivit unui sondaj IRES, 80% din români au o bibliotecă acasă dar 22% recunosc că nu citesc deloc.

×
Subiecte în articol: carti internet
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close