Antena 3 Actualitate Cultură În Peru s-a descoperit un templu vechi de 4.000 de ani

În Peru s-a descoperit un templu vechi de 4.000 de ani

11 Noi 2007   •   15:24
În Peru s-a descoperit un templu vechi de 4.000 de ani

Un templu vechi de aproximativ 4.000 de ani, plin cu picturi murale, a fost dezgropat pe coasta nordică a statului Peru, fiind una dintre cele mai rare descoperiri de gen de pe continentul american. Templul, situat în mijlocul sitului arheologic Ventarron, include o scară care duce la un altar, a spus arheologul peruvian Walter Alva, coordonator al proiectului. Templul este situat în valea Lambayeque, lângă vechiul complex Sipan, pe care Alva, director al muzeului Tumbas Reales din Sipan, l-a dezgropat în anii '80.

Ventarron a fost construit înaintea complexului Sipan, având o vechime de aproximativ 4.000 de ani, potrivit analizelor cu carbon 14. „Sunt surprinzătoare metodele de construcţie, designul arhitectural şi existenţa frescelor, care ar putea fi cele mai vechi din America”, a spus Alva. Printre descoperirile de la Sipan, centru administrativ şi religios al culturii Mochica, se numără un mormânt plin cu aur, care a aparţinut unui rege preincaş, ce a trăit în urmă cu aproximativ 1.700 de ani.

Peru este bogat în comori arheologice, printre care se numără Citadela incaşă Machu Picchu din Anzi. Până la venirea spaniolilor, în anii 1500, incaşii au condus, timp de şapte sute de ani, un imperiu care se întindea din Columbia şi Ecuador, la nord, până la regiunea ocupată în prezent de Peru şi Chile, la sud. „Descoperirea acestui templu scoate la iveală faptul că regiunea Lambayeque a fost un punct de schimb cultural între coasta pacifică şi restul statului Peru”, a indicat Alva.

Antena3.ro

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close