Antena 3 CNN Actualitate Cultură În urma sesizării Antena3.ro, un ziar olandez schimbă poza corespondentului de la Bucureşti

În urma sesizării Antena3.ro, un ziar olandez schimbă poza corespondentului de la Bucureşti

În urma sesizării <font color=red>Antena3.ro</font>, un ziar olandez schimbă poza corespondentului de la Bucureşti
18 Iun 2008   •   15:31

Meciul dintre România şi Olanda, de la EURO 2008, a trecut. Rezultatul a fost unul dezamăgitor pentru noi, care am fost eliminaţi, iar presa batavă nu a ezitat să întoarcă cuţitul în rană. Şi de ce să nu o facă? ?Portocalele mecanice? au obţinut ?răzbunarea dulce? pentru rezultatele din preliminarii şi sunt fericite pentru calificarea în sferturile de finală. ?Zi de doliu în spelndida Românie?, scrie Bernard Nauta în corespondenţa sa pentru Algemeen Dagblad.

Este acelaşi consultant financiar pe care presa olandeză îl identifica cu Gigi Becali în ultimele articole şi care caracteriza Constanţa ca fiind un ?oraş urât de la malul Mării Negre?, cu ?un stadion mohorât? şi unde cu greu găseşti un ?hotel decent?. La sesizarea Antena3.ro însă poza lui Bernard Nauta a fost modificată corespunzător, iar angajatul Deloitte România şi-a cerut scuze în ultimul articol pentru ?insultele de amator? aduse ţării noastre. Nauta a prezentat chiar şi patru motive pentru care olandezii merită să viziteze România.

?Săptămânile trecute am scris unele lucruri despre români şi despre percepţia lor asupra Campionatului European. Jurnalistic, aceste Ťarticoleť au fost total iresponsabile. (...) Din cauza insultelor mele de amator, presa din România m-a pus la colţ. Pentru că lucrez şi trăiesc în România, vreau să clarific lucrurile?, spune Bernard Nauta, enumerând apoi motivele pentru care iubeşte România. Primul motiv ar fi că ?România este o ţară splendidă, care are toate formele de relief. Poţi conduce ore în şir, drumurile sunt bune. (...) În Constanţa, pitorescul oraş port, beneficiezi de toate facilităţile de care are nevoie un turist modern?.

Importanţi sunt şi oamenii, care sunt ?primitori? şi care socializează cu tine şi te invită la masă. Despre Bucureşti, Nauta spune că este unul dintre cele mai fascinante oraşe din Europa, care ?combină superbele vile din timpurile în care oraşul era supranumit ?Micul Paris?, cu frumoase biserici ortodoxe, baruri la modă şi restaurante cu mâncăruri delicioase (şi nu scumpe!)?. Nu în ultimul rând, spune Nauta, olandezii trebuie să ştie că o călătorie în România este foarte ieftină. ?Mâncarea este un chilipir, comparativ cu Olanda, iar un zbor cu Wizz Air costă 100 de euro cu tot cu taxe?, adaugă el.



În finalul articolului, Bernard Nauta confirmă faptul că poza pusă de redacţia Algemeen Dagblad în dreptul lui era un greşită, cu ?domnul? Gigi Becali, pe care îl consideră un om onest. Poza de la semnătură este acum cea corectă, aşa cum o prezentase Antena3.ro marţi, iar Bernard Nauta şi-a permis şi un comentariu în dreptul ei: Acesta sunt eu, totuşi, în realitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close