Antena 3 CNN Actualitate Cultură Internetul e viitorul. După 244 de ani, Enciclopedia Britannica renunţă la varianta tipărită

Internetul e viitorul. După 244 de ani, Enciclopedia Britannica renunţă la varianta tipărită

Internetul e viitorul. După 244 de ani, Enciclopedia Britannica renunţă la varianta tipărită
Sursa foto: Foto: dipity.com
14 Mar 2012   •   09:48

După 244 de ani, ediţia tipărită a faimoasei Enciclopedii Britannica se apropie de final. Potrivit preşedintelui prestigioasei Encyclopaedia Britannica, compania se va concerta de acum înainte pe ediţiile online.

Vânzările enciclopediei tipărite au scăzut foarte mult, în ultimii ani, şi a venit vremea să trecem la următorul nivel”, a precizat Jorge Cauz, citat de BBC News.

Tot mai multe companii importante de pe întregul glob îşi orientează activitatea către sfera internetului, încercând să răspundă astfel cerinţelor oamenilor şi să evolueze odată cu piaţa.

Reprezentanţii Britannica s-au decis să se concentreze pe ediţiile online pentru a se adapta pieţei, dar şi pentru că schimbările de conţinut pot fi operate mai uşor în cadrul ediţiilor online.

Ultima ediţie tipărită a Enciclopediei Britannica va rămâne astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume care cântăresc 58,5 kilograme şi includ noi articole despre încălzirea globală sau Proiectul Genomului Uman.


 

×
Subiecte în articol: traditie internet
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close