Antena 3 CNN Actualitate Cultură J.K. Rowling scoate la licitaţie prologul seriei Harry Potter, în scopuri caritabile

J.K. Rowling scoate la licitaţie prologul seriei Harry Potter, în scopuri caritabile

J.K. Rowling scoate la licitaţie prologul seriei Harry Potter, în scopuri caritabile
29 Mai 2008   •   17:14

J.K. Rowling, autoarea seriei de succes Harry Potter, va scrie un prolog de 800 de cuvinte la aventurile cunoscutului erou, pe care îl va scoate la licitaţie, în cadrul unei acţiuni umanitare care urmăreşte să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de dislexie, informează CNN.

Manuscrisul va fi semnat de autoare, iar organizatorii licitaţiei se aşteaptă ca acesta să aduncă o sumă importantă, în ciuda numărului mic de pagini. Alte exemplare din Harry Potter cu autograf, au fost vândute pentru sume de milioane de dolari.

?Nu ne-am fi aşteptat ca J.K. Rowling să doneze ceva atât de valoros, şi îi suntem recunoscători pentru acest lucru? a declarat Gerry Johnson, director al lanţului de librării Waterstone, care organizează licitaţia.

În 2002, o carte ilustrată, de numai 93 de cuvinte care făcea referire la cartea Harry Potter şi Ordinul Phoenixului, s-a vândut pentru suma de 53.000 de dolari. Alte asemenea lucrări s-au vandut în 2007, una dintre ele fiind cumpărată cu nu mai puţin de 3,9 milioane de dolari.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close