Antena 3 CNN Actualitate Cultură Joyce Nettles şi Elisabeth Kindler sunt miercuri alături de Teatrul Act

Joyce Nettles şi Elisabeth Kindler sunt miercuri alături de Teatrul Act

Joyce Nettles şi Elisabeth Kindler sunt miercuri alături de Teatrul Act
15 Oct 2008   •   10:44

Miercuri, 15 octombrie ora 12.00, în Sala de Lectură, Teatrul ACT vă propune o întâlnire cu doi invitaţi speciali care vor fi alături pe tot parcursul evenimetului Teatrul ACT - 10 ani: Doamna Joyce Nettles şi Doamna Elisabeth Kindler.

Joyce Nettles a lucrat ca director de casting pentru cei mai importanţi regizori britanici dar şi pentru alţi regizori internaţionali. Timp de zece ani a fost directorul de casting pentru Royal Shakespeare Company, în timpul directoratului lui Trevor Nunn. A ocupat aceeaşi poziţie şi la Almeida Theatre, în timpul directoratului lui Jonathan Kent. Este responsabilă pentru distribuirea actorilor în cel mai recent succes de la Almeida: ?Ultimele zile ale lui Iuda Iscariotul? de Stephen Adly Guirgis, în regia lui Rupert Goold.

Joyce Nettles a lucrat la distribuţiile a trei spectacole ale regizorului german Peter Stein: ?Pescăruşul?, ?Troilus şi Cressida?, respectiv ?Blackbird? de David Harrower - toate realizate pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh. De asemenea a colaborat cu Peter Hall şi Peter Brook.

În 2007 a colaborat cu regizorul Jonathan Miller pentru ?Livada de vişini? (Sheffield Crucible Theatre) şi alte şase producţii la London?s West End, dintre care amintim: ?Moartea unui comis voiajor? şi ?Glengarry Glenn Ross?.

A mai lucrat ca director de casting pentru seriale TV: ?Midsomer Murders? şi ?Foyle?s War?, episoade ale serialelor ?Kavanagh QC? şi ?Inspector Morse?, premiata serie ?Goodnight Mister Tom? şi mai multe seriale pentru canalul HBO.

Joyce Nettles este deţinătoarea unui Premiu Emmy pentru ?RKO 281?. De asemenea, a fost director de casting pentru ?Hamlet?-ul lui Zeffirelli, cu Mel Gibson în rolul titular, şi mai multe filme semnate de regizorul danez Lars von Trier, dintre care amintim ?Breaking the Waves?.

Elisabeth Kindler este în prezent print producer pentru cotidianul austriac HEUTE. Are o carieră importantă ca producător de film şi televiziune. Între 1999 ? 2001 a fost reprezentant educaţional în Bucureşti pentru societatea culturală Kulturkontakt Austria. Între 2002 - 2004 a ocupat funcţia de director de marketing pentru Teatrul Festspielhaus din St. Pölten, Austria.

Antena3.ro

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close