Antena 3 CNN Actualitate Cultură Juriul Nobel: Nu e nimic spectaculos în romanele americane

Juriul Nobel: Nu e nimic spectaculos în romanele americane

Juriul Nobel: Nu e nimic spectaculos în romanele americane
02 Oct 2008   •   18:45

Unul dintre membrii juriului care decernează premiile Nobel pentru literatură trage un semnal de alarmă asupra conţinutului romanelor americane participante la concurs.
Publicaţia independent.co.uk scrie că ?poţi să critici politica unei naţiuni sau simţul ei de a se îmbrăca, dar să descrii cartea unei naţiuni ca fiind ?ignorantă? este o discuţie aprinsă?.
Horace Engdahl, secretar permanent al Academiei Suedeze care desemnează premiul Nobel pentru literatură, spune pentru independent.co.uk că scrisul americanilor este ?prea izolat şi prea insular? şi că ei sunt prea sensibili la tendinţele propriei lor culturi de masă.
?Ei (autorii romanelor ? n.r.) nu traduc destul din cărţile străine şi nu participă în marele dialog al literaturii?, adaugă Engdahl.
Academia Suedeză este aşteptată să anunţe câştigătorul anului 2008 pentru premiul Nobel săptămâna aceasta. În lista celor cinci câştigători, deşi secretă, se presupune că se regăsesc numele a doi scriitori americani, Philip Roth şi Joyce Carol Oates.
Sursă foto: www.forumkultur.se
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close