Antena 3 CNN Actualitate Cultură Kinofest - festival digital în premieră în capitală

Kinofest - festival digital în premieră în capitală

Kinofest - festival digital în premieră în capitală
08 Oct 2007   •   16:18

Peste 200 de scurt-metraje din 32 de ţări, grupate în secţiunile ?Animaţie?, ?Micromovie? şi ?Ficţiune?, vor fi proiectate între 13 şi 14 octombrie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Digital "Kinofest", aflat la prima ediţie. Organizatorii Kinofest aduc un proiect unic, inovativ, care promovează un gen al cinematografiei neglijat pînă acum în România.

Cultura digitală este un fenomen important în Occident şi mai ales în Asia. Festivalul prezintă ultimele tendinţe şi tehnologii din domeniul audiovizualului, inovaţiile din designul şi arta digitale.

În România sunt foarte puţini cei care crează în acest curent, iar publicul român nu îl cunoaşte aproape deloc. În schimb, sunt mulţi pasionaţi ai tehnologiei digitale, dar care nu au acces la inovaţiile care se produc în acest domeniu.

Peste 30 dintre filmele prezentate au fost premiate internaţional, unele fiind produse de câştigători de Oscar. Vor fi proiectate filme ca "Moloch" de Marcin Pazer, câştigător al Animago Award, "Even if she been a criminal" de Jean Gabriel Periot, premiat la festivalurile de film de la Tamper, Crock, şi Odessa sau "The Air Ace" de Svilen Simeonov Dimitrov, distins ca cel mai bun film de animaţie la Festivalul cinematografic"Golden Knight" din Rusia.

În a doua zi de festival, după trei ore şi jumătate de proiecţii vor fi anunţate filmele câştigătoare, iar de la ora 21.00 vor concerta "Hotel Fetish" şi "The Pixels". Intrarea va fi liberă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close