Antena 3 CNN Actualitate Cultură Kraftwerk, "părinţii muzicii electronice", au încântat publicul din Capitală

Kraftwerk, "părinţii muzicii electronice", au încântat publicul din Capitală

Kraftwerk, "părinţii muzicii electronice", au încântat publicul din Capitală
12 Iun 2009   •   23:53

4.000 de entuziaşti ai muzicii electronice au asistat vineri seară la concertul trupei Kraftwerk. Formaţia a evoluat la Sala Palatului din Bucureşti, unde a oferit celor prezenţi un spectacol de excepţie, amplificat de un sunet pe măsură, de 50.000 de waţi, informează Mediafax.

Cei de la Kraftwerk sunt consideraţi "părinţii muzicii electronice" şi au concertat pentru prima dată în România, după o carieră de aproape 40 de ani.

La acest spectacol au fost folosite efecte quadrofonice, Kraftwerk fiind pionierii conceptului de "events architecture". Mai precis sunt printre primii artişti care au studiat şi dezvoltat fiecare detaliu al unui show live - de la lumini şi sunete, la dinamism şi prezenţă scenică.

Concertul s-a încheiat la 22:30 în aplauzele audienţei, dar nu înainte ca artiştii să interpreteze piesele care le-au adus faima internaţională, ca "Tour de France", "The Robots", "Radioactivity", "Neon Lights", "Autobahn" sau "The Model".

kraftwerk live @ sacrum profanum - das model


Kraftwerk a luat naştere în 1970, Florian Schneider şi Ralf Hutter fiind cei care au pus bazele trupei. Wolfgang Flur şi Karl Bartos sunt ceilalţi doi membri ai formaţiei care au intrat ceva mai târziu în componenţa ei.

Kraftwerk a fost considerat un adevărat grup avangardă la vremea apariţiei pe scena internaţională.

În prezent specialiştii consideră că formaţia a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea muzicii electronice, creând un sound revoluţionar, combinat cu secţiuni ritmice şi melodii sintetizate, toate aranjate în general într-un stil clasic acompaniat de versuri simple. Acest stil a devenit mai târziu cunoscut ca synthpop, electro, techno, house şi IDM (intelligent dance music).

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close