Antena 3 CNN Actualitate Cultură La Braşov vă puteţi distra în stil medieval (VIDEO)

La Braşov vă puteţi distra în stil medieval (VIDEO)

La Braşov vă puteţi distra în stil medieval <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Iul 2007   •   11:31

Sfidând canicula, Braşovul reînvie spiritul medieval printr-un eveniment aflat la prima ediţie, Serbările Medievale. Pe parcursul celor trei zile, organizatorii promit tot felul de surprize. Un turnir cu cascadori profesionişti şi cai de rasă, spectacole de dans şi muzică medievală, expoziţii de artă, un târg meşteşugăresc, piese de teatru, proiecţii de film şi concerte folk, sunt doar câteva dintre ingredientele festivalului medieval de la Braşov. Ca să îi ademenească pe vizitatori, organizatorii au pregătit şi o serie de concursuri inedite: trasul cu arcul la ţintă, aruncarea cu securea, lupta pe bârnă sau lupta cu săbii uşoare.

Cei mai buni vor fi premiaţi şi vor fi ridicaţi la rang de cavaler sau domniţe ale cetăţii.

Prima seară a festivalului s-a încheiat cu un concert incendiar al formaţiei Phoenix, pentru ca sâmbătă serbările să înceapă la Turnul Alb, unde vizitatorii au putut asista la deschiderea unei expoziţii de arme medievale, la care au fost nelipsiţi Străjerii Coroanei echipaţi în ţinute medievale şi înarmaţi cu săbii, paloşe şi securi. După vizita la Turnul Alb, alaiul Străjerilor Coroanei a pornit, înfruntând canicula, spre un alt vernisaj. De data aceasta la sediul Arhivelor Statului din Braşov unde s-a deschis pentru public o expoziţie de documente vechi ce datează încă din secolul XIV.

Braşovenii şi turiştii care participă la festival primesc câte o hartă a Cetăţii cu locaţiile în care vor fi amplasaţi meşteşugarii populari. Cei care vor vizita toate standurile şi vor cumula ştampilele fiecărui stand aplicate pe hartă, vor primi un obiect artizanal cadou.

?Serbările Medievale ale Braşovului? vor continua şi duminică când braşovenii sunt invitaţi la concerte de fanfară, la un recital al ?Menestrelilor de la Castelul Huniazilor", la un dans tradiţional ţigănesc cu trupele ?Lisandra" şi ?Inimi de Foc", la dansuri medievale cu trupa ?Passamezzo?, la turniruri cavalereşti, dar şi la spectacole de teatru precum ?Legenda Familiei Hirscher? sau ?Procesul Vrăjitoarei? cu actori amatori din Braşov.

Ultima seară a festivalului, duminică, va fi dedicată muzicii moderne şi îi va avea ca protagonişti pe DJ Project, Akcent, HI-Q, Corina, Sistem şi alţii, iar totul se va încheia cu un spectacol de artificii.

IMAGINI DIN TIMPUL SERBĂRILOR 

Antena 3

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close