Antena 3 CNN Actualitate Cultură Laureaţii Nobel şi-au primit premiile. Al Gore a făcut apel la reducerea emisiilor de gaze

Laureaţii Nobel şi-au primit premiile. Al Gore a făcut apel la reducerea emisiilor de gaze

Laureaţii Nobel şi-au primit premiile. Al Gore a făcut apel la reducerea emisiilor de gaze
10 Dec 2007   •   07:30

Laureaţii Premiilor Nobel pe 2007 au fost premiaţi în mod oficial luni, în cadrul unor ceremonii speciale. La Oslo, în Norvegia, Premiul Nobel pentru Pace i s-a înmânat fostului vicepreşedinte american, Al Gore. El a declarat în discursul de acceptare a premiului Nobel, că SUA şi China, cele mai mari surse de dioxid de carbon, trebuie să facă mai mult pentru a reduce emisiile de gaze, astfel încât să nu distrugă eforturile internaţionale depuse împotriva încălzirii climatice. "Pământul are febră. Iar această febră creşte. Experţii spun că nu este vorba de o indispoziţie care va trece singură", a declarat Gore.

Potrivit fostului vicepreşedinte american, omul riscă să se confrunte cu "o vară carbonică" permanentă, la fel cum s-a expus unei "ierni nucleare" în cadrul cursei înarmării din timpul Războiului Rece, dacă nu va face nimic pentru reducerea gazelor cu efect de seră. "Este timpul să facem pace cu Pământul nostru", a adăugat acesta.

O ceremonie similară a fost organizată şi la Stockholm, în Suedia, unde au fost premiaţi câştigătorii Nobelului pentru medicină, fizică, literatură, chimie şi economie. Valoarea unui premiu Nobel se ridică la 1, 55 milioane de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close