Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Legături primejdioase? - documentarul premiat de APTR (VIDEO)

?Legături primejdioase? - documentarul premiat de APTR (VIDEO)

<font color=red>?Legături primejdioase? -</font> documentarul premiat de APTR <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Iun 2008   •   10:14
Victor Bout, ?Comerciantul Morţii?, urma să fie arestat în România. Însă un reportaj difuzat de Antena 3 cu privire la legăturile dintre ?Lordul Războiului? şi ţara noastră l-au făcut pe cunoscutul traficant de arme să ocolească România. Aşa că a ales Thailanda, pentru a parafa o tranzacţie cu emisari ai gherilelor marxiste columbiene FARC. Deznodământul a fost până la urmă identic cu cel plănuit la Bucureşti. Declaraţiile de mai sus îi aparţin chiar agentului special american care a cerut arestarea lui Bout.

Potrivit acestuia, dezvăluirile jurnaliştilor de la Antena 3 au atras imediat atenţia colaboratorilor lui Bout, care l-au sfătuit să aleagă o altă destinaţie. În România se ştia deja cam prea mult despre afacerile lui. Dar iată de unde a pornit totul. Într-un material despre legăturile ?Comerciantului Morţii? cu România, reporterul Antenei 3 George Colgiu a arătat cum tentaculele caracatiţei comerţului cu moartea se întind până în ţara noastră. Un material pentru care George Colgiu a fost premiat de APTR la categoria anchetă.

Reportajul a fost difuzat pe 24 decembrie 2007, în emisiunea ?România aşa cum e?. Sub numele ?Legături primejdioase?, documentarul arăta cum echipaje româneşti au transportat arme pentru compania unuia dintre cei mai mari dealeri de arme din România.

Reportajul lui George Colgiu - LEGĂTURI PRIMEJDIOASE




Antena 3



×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close