Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lui Mungiu i s-a propus să facă o variantă americană a filmului ?4,3,2?

Lui Mungiu i s-a propus să facă o variantă americană a filmului ?4,3,2?

Lui Mungiu i s-a propus să facă o variantă americană a filmului ?4,3,2?
14 Dec 2007   •   18:38

Americanii i-au cerut lui Cristian Mungiu să facă o altă variantă a filmului “4 luni 3 săptămâni şi 2 zile”. După ce a proiectat pelicula în Statele Unite, regizorul s-a bucurat de un val neaşteptat de entuziasm. “Am avut surpriza să constat, după primele proiecţii în America, că oamenii au fost foarte entuziasmaţi de film şi m-au întrebat dacă suntem gata să facem o variantă americană a lui”, povesteşte Mungiu. Regizorul român spune însă că nu este încântat de ofertă.

“Am mari îndoieli că mă tentează chestia asta, pentru că nu cred că aş avea libertatea de care am nevoie să fac filmul pe care cred eu că trebuie să-l fac”. După ce a câştigat marele premiu la Cannes, dar şi multe trofee la cele mai importante festivaluri de film din lume, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a fost foarte bine primit şi în Statele Unite.

Deşi unii ar spune că asta reprezintă o garanţie pentru Oscar, Mungiu este rezervat în afirmaţii. „Ne-am învăţat cu binele, s-o luăm încet şi să ne bucurăm că reuşim să facem filme care aduc oameni în sală. Asta e cel mai important”, spune regizorul.

Observator

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close