Antena 3 CNN Actualitate Cultură Luni, 25 ianuarie, numai cu Jurnalul Naţional, ascultă "Cântece de şemineu"

Luni, 25 ianuarie, numai cu Jurnalul Naţional, ascultă "Cântece de şemineu"

Luni, 25 ianuarie, numai cu Jurnalul Naţional, ascultă "Cântece de şemineu"
22 Ian 2010   •   18:48

Jurnalul National de luni, 25 ianuarie iti aduce in premiera un proiect muzical de exceptie: ?Opera Prima? - o noua colectie ce CD-uri cu piese noi-noute, nemaiauzite. Este pentru prima data cand un artist isi lanseaza cu un cotidian de mare tiraj un album cu piese in prima auditie, neimprimate pe un alt album si nemaicantate in public.

Primul CD al acestei colectii se numeste ?Cantece de semineu? si poarta semnatura unui artist care nu mai are nevoie de prezentare: Nicu Alifantis. Daca i-am face un ?rezumat?, am trece in revista: 19 albume, 37 de turnee în 17 ţări, 4.400 de concerte (până în 2009), două roluri în filme, şapte roluri în teatru, o carte publicată, o Ediţie de Colecţie Jurnalul Naţional. Si acesta ar fi doar inceputul.

"Cântece de şemineu" cuprinde 18 piese melodii de suflet in prima auditie, ambalate rafinat in imagini si cuvinte. Nicu Alifantis, ajutandu-se de vocea lui calda, chitare acustice, dobro, ukulele, kazoo, ne poarta prin lumi sonore exotice, pline de poezie, in care sa ne abandonam cu ochii inchisi, adanciti in fotolii.

Muzicieni importanti i s-au alaturat in acest demers: Berti Barbera - muzicuţă & percuţii; Mihai Neniţă - vioară; Adrian Flautistu - contrabass; Marcel Moldovan - tobe & percuţii; voci: Mediana Vlad - soprană de coloratură, Mircea Ciurez - tenor; Virgil Ianţu - bariton (şi aranjamente vocale); Bogdan Tudor - bass; înregistrări, mixaje&mastering - Victor Panfilov; Concepţie grafică Q-T-RAZ. Fotografii: Răzvan Voiculescu.

Luni, 25 ianuarie, numai cu Jurnalul National, asculta ?Cantece(-le) de semineu?-Nicu Alifantis- in casa ta!

Jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close