Antena 3 Actualitate Cultură Mai multe teatre, ameninţate cu desfiinţarea de Ordonanţa 63. Ministrul Culturii sare în ajutorul artiştilor (VIDEO)

Mai multe teatre, ameninţate cu desfiinţarea de Ordonanţa 63. Ministrul Culturii sare în ajutorul artiştilor (VIDEO)

25 Iul 2010   •   17:50
Mai multe teatre, ameninţate cu desfiinţarea de Ordonanţa 63. Ministrul Culturii sare în ajutorul artiştilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images

O veste a bulversat în această săptămână lumea artistică din toată ţara - mai multe teatre ar urma să se desfiinţeze, iar altele sa treacă la concedieri şi să funcţioneze la limită. Totul ca urmare a aplicării unei ordonanţe care obligă administraţiile locale să reducă numărul de angajaţi din toate instituţiile. După ce directorii teatrelor au reacţionat, Guvernul a făcut un pas înapoi. 37 de instituţii de spectacole şi concerte scapă, cel puţin pentru moment, de prevederile Ordonanţei 63.

Ordonanţa 63 loveşte puternic în lumea artistică.

Ministrul Culturii a găsit însă în textul Ordonanţei o salvare pentru anumite instituţii de cultură, anume pentru cele create prin hotărâri succesive ale consiliului de miniştri sau prin decret regal. Nu este clar însă cum se va proceda. 

Kelem Hunor susţine că, până în toamnă, se vor stabili nişte standarde de personal pentru fiecare instituţie de cultură din ţară.

Directorii teatrelor speră că soluţia va salva cultura de restructurare.Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close