Antena 3 CNN Actualitate Cultură Maia Morgenstern va înmâna unul dintre Premiile Academiei Europene de Film

Maia Morgenstern va înmâna unul dintre Premiile Academiei Europene de Film

Maia Morgenstern va înmâna unul dintre Premiile Academiei Europene de Film
28 Noi 2007   •   18:01

Maia Morgenstern a fost invitată să înmâneze unul dintre Premiile Academiei Europene de Film (EFA), care vor fi decernate sâmbătă, la Berlin. "Ar trebui să-i ţinem cu toţii pumnii (lui Mungiu, n.r.)", a declarat Maia Morgenstern pentru Mediafax. Actriţa şi-a exprimat speranţa că măcar una dintre aceste distincţii va merge la Cristian Mungiu, nominalizat la mai multe categorii. Maia Morgenstern a primit, în 1993, premiul EFA pentru "cea mai bună actriţă europeană a anului", pentru rolul din "Balanţa", de Lucian Pintilie.

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", film distins cu Palme d'Or anul acesta, la Cannes, este unul din cele şase filme nominalizate la Marele Premiu al Academiei Europene de Film pe 2007. De asemenea, Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun regizor european" şi "cel mai bun scenarist european", în timp ce Anamaria Marinca a fost nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă europeană".

Totodată, filmul lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost", este înscris la categoria "The people's Choice Award 2007", premiul fiind anunţat, de asemenea, la Berlin. Anul acesta se împlinesc, 20 de ani de la înfiinţarea Premiilor Academiei Europene de Film. La Berlin vor veni şi doi dintre fondatorii EFA, actriţa franceză Jeanne Moreau şi actriţa şi regizoarea norvegiană Liv Ullmann, potrivit site-ului europeanfilmacademy.org.

"4,3,2" de Cristian Mungiu, a fost recompensat, în octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipează cu mare precizie filmele străine care vor ajunge să ia premiul Oscar decernat de Academia americană la sfârşitul lunii februarie a anului următor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close