Antena 3 CNN Actualitate Cultură Marian Crişan, câştigătorul Palme D'Or, lucrează la primul său lungmetraj

Marian Crişan, câştigătorul Palme D'Or, lucrează la primul său lungmetraj

Marian Crişan, câştigătorul Palme D'Or, lucrează la primul său lungmetraj
26 Mai 2008   •   19:42

Regizorul Marian Crişan a câştigat, duminică seară, premiul Palme D'or pentru cel mai bun scurtmetraj, cu "Megatron". Crişan a declarat că este copleşit de eveniment şi că nu se aştepta să i se înmâneze premiul. ?Este o mare surpriză pentru mine, la care nu mă aşteptam. Vreau să mulţumesc juriului şi tuturor celor care m-au primit la Cannes. Sper că mă voi întoarce aici?, a declarat câştigătorul. ?Suntem fericiţi, cu toţii, toată echipa, totul a fost o surpriză?, spune Crişan.

?Am fost noi mai norocoşi aşa, avem noi o steluţă mai norocoasă?, a declarat producătorul filmului, Anca Puiu.

Marian Crişan are 31 de ani. A regizat până patru scurtmetraje şi a mai primit un premiu la festivalul DaKINO 2007 pentru unul dintre ele. Marian a regizat şi videoclipuri. Cassa Locco, Keo, Puya şi Ombladon sunt doar câtiva dintre artiştii care au apelat la talentul regizorului.

Marian Crişan are de gând să facă primul lui lungmetraj tot cu artişti. Filmul va fi despre viaţa lui Tudor Sişu.

"Megatron" a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj de la Cannes şi a primit trofeul Palme D'Or de la actriţa Kerry Washington.

Filmul prezintă, în 15 minute, povestea unui băiat dintr-un sat de lângă Bucureşti, dus de mamă la un fast-food, de ziua lui. Ajuns în Capitală, copilul face tot posibilul pentru a-şi găsi tatăl.



Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close