Antena 3 CNN Actualitate Cultură Miaunel şi Bălănel încântă din nou publicul (VIDEO)

Miaunel şi Bălănel încântă din nou publicul (VIDEO)

Miaunel şi Bălănel încântă din nou publicul <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Oct 2007   •   16:34

Miaunel şi Bălănel au făcut istorie pe marile ecrane din România timp de mai bine de 30 de ani. Cunoscutele personaje i-au adus din nou pe nostalgici în sălile de cinema la Festivalul de Animaţie Anim' Est. După ce s-au delectat cu desenele animate, spectatorii au urmărit colecţia de benzi desenate.

Festivalul de Animaţie Anim' Est înseamnă zece zile de proiecţii de scurt metraje, concursuri de benzi desenate dar şi ateliere unde animaţia se creează în timp real.

Anim' Est se adresează celor care iubesc filme de animaţie. ?Îi încurajăm pe cei care vor să facă aşa ceva. Tineri care sunt interesaţi să facă bandă desenată?, au declarat organizatorii surprinşi să primească 500 de participanţi.

8 Una din atracţiile Festivalului de Animaţie a fost creaţia pret a porter de benzi desenate. Doritorii au putut să-şi aleagă banda desenată preferată şi să o citească în linişte la sala de lectură.

Desenele animate româneşti au făcut senzaţie de-a lungul timpului. Primul desen animat românesc, "Păcală în Lună" a fost desenat de Aurel Petrescu în 1920.

Un alt personaj, Omuleţul creat de Ion Popescu Gopo a obţinut în 1957 la Festivalul Filmului de la Cannes Marele Premiu Palme d'Or.

MIAUNEL ŞI BĂLĂNEL PE MARILE ECRANE:

OMULEŢUL LUI GOPO ÎN SCURT METRAJUL CARE L-A CONSACRAT

Observator

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close