Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mimul Marcel Marceau a încetat din viaţă (VIDEO)

Mimul Marcel Marceau a încetat din viaţă (VIDEO)

Mimul Marcel Marceau a încetat din viaţă <font color=red>(VIDEO)</font>
23 Sep 2007   •   16:42

Faimosul mim francez Marcel Marceau a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 84 de ani. Actorul, supranumit ?Charlie Chaplin al mimei?, murit la Paris. Familia sa nu a vrut să furnizeze deocamdată detalii despre circumstanţele decesului. Acum opt ani, la Paris, Marcel Marceau a apărut pe scenă în duet cu Michael Jackson. Regele muzicii pop era alături de regele pantomimei.

Pe numele său adevărat Marcel Mangel, artistul s-a născut la 22 martie 1923, la Strasbourg. Un supravieţuitor al Holocaustului, el a debutat pe scenă în 1944 după ce Parisul a fost eliberat de sub ocupaţie nazistă. Trei ani mai târziu, Marceau a devenit faimos cu personajul Bip, "clovnul".

În 1955 s-a făcut cunoscut întregii lumi, odată cu un turneu în Statele Unite şi Canada. Considerat cel care a dus la renaşterea pantomimei după 1945, Marceau a înfiinţat în 1978 şi o şcoală de mimă, la Paris. ?Cred că e important să atingi oamenii. Sunt sigur că poţi fi mereu tânăr şi că trebuie să ai grijă de ce simte inima ta.? spunea odată Marcel Marceau.

Moartea regelui mimei a fost deplânsă şi de premierul Franţei. Marcel Marceau va fi înhumat la cimitirul Pere-Lachaise, din Paris.

Antena 3

Imagini din cariera lui Marcel Marceau

Antena3.ro

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close