Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzele lui Picasso scoase în premieră la licitaţie

Muzele lui Picasso scoase în premieră la licitaţie

Muzele lui Picasso scoase în premieră la licitaţie
03 Oct 2007   •   17:03

Două opere ale lui Pablo Picasso, care nu au fost puse spre vânzare vreodată, vor fi scoase la licitaţie de casa Sotheby's din New York, pe data de 7 noiembrie. Prima este o sculptura în bronz ?Cap de femeie, Dora? (foto), evaluată la 20-30 milioane de dolari. Sculptura are un metru înălţime şi reprezintă capul Dorei Maar. Henriette Theodora Markovitch pe adevăratul său nume, franţuzoaică de origine croată, pictoriţă şi fotograf, Dora a fost cunoscută mai mult ca muză şi iubită a celebrului Pablo Picasso în anii '40.

Cea de-a doua lucrare semnată Picasso, tabloul ?Lampa?, datează din 1931 şi înfăţişează o amantă a pictorului, Marie-Thérese Walter. Pentru aceast tablou valorea se ridică la 25-35 milioane de dolari.

?Marie-Therese Walter şi Dora Maara sunt cele două femei care l-au inspirat pe Picasso mai mult decât oricine altcineva în arta sa?, a declarat directorul de vânzări al casei de licitaţie newyorkeze.

Provenite din colecţia personală a familiei pictorului, cele două lucrări vor fi expuse la Londra în perioada 7-12 octombrie şi la New York între 2 şi 7 noiembrie, chiar înainte de licitaţie.

Sursa foto: Reuters

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close